Sosiaalinen media alkusanat


maanantai 14. marraskuuta 2011

Skype - ilmaisia puheluita ympäri maailmaa

Skype on ohjelma, jonka voi ladata internetistä omalle tietokoneelle. Käyttäjät voivat soittaa internetin välityksellä puheluita ystävilleen ilmaiseksi ja ympäri maailmaa. Ilmaisiin puheluihin tarvitsee vain oman Skype-tilin, internetyhteyden ja mikrofonin.

Skype-ohjelman lataamisen jälkeen jokaisen käyttäjän on luotava itselleen ns. tili, joka on henkilökohtainen. Skypeen kirjaudutaan sisään käyttäjänimellä ja salasanalla. Kun käyttäjä on luonut Skypeen tilin ja kirjautunut omilla tunnuksillaan sisään, voi hän etsiä haku-toiminnosta muita käyttäjiä. Haku-toiminnosta voi etsiä esimerkiksi ystäviä, jotka käyttävät jo Skypeä. Heille voi lähettää kutsun, jonka hyväksymisen jälkeen puheluiden soittaminen on mahdollista.

Skype-puheluiden edellytyksenä on internetyhteys. Internetin välityksellä soitetut puhelut ovat ilmaisia. Ystävällä, jolle halutaan soittaa, on myös oltava omat Skype-tunnuksensa.

Kun käyttäjä on kirjautunut sisään, Skype näyttää, ketkä käyttäjät omasta yhteystietolistasta ovat online-tilassa. Online-tilassa ovat käyttäjät, jotka ovat kirjautuneet sisään, ja heille voi soittaa puheluita. Nykyään monissa tietokoneissa on sisäänrakennettu mikrofoni, mutta jos näin ei ole, tarvitaan Skype-puheluihin erillinen mikrofoni. Puhelun toisen osanottajan ääni kuuluu kuulokkeista tai tietokoneen kaiuttimista.

Skypessä voi soittaa myös videopuheluita, jolloin käyttäjillä on näköyhteys toisiinsa. Tähän tarvitaan webkamera. Skypessä voi myös kirjoittaa reaaliaikaisia viestejä ja soittaa maksullisia puheluita lanka- tai matkapuhelimiin.

Lisätietoa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Skype

Lataa Skype ja luo oma tili: http://www.skype.com/intl/fi/home/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti